tiistaina, tammikuuta 11, 2022

Lasten ja nuorten hyvinvointi turvattava

Lapset ja nuoret elävät hyvin poikkeuksellisia korona-sukupolven kokemuksia. Harrastukset ovat jääneet vähemmälle ja etäkoulu on lisännyt oppimisvajetta. Lapsemme ja nuoremme tarvitsevat nyt aikuisten tukea ja välittämistä. Erityisopettajan työssäni näen hyvän oppilashuollon vaikutuksen lasten hyvinvointiin. Moniammatillisessa yhteistyössä on voimaa ja siihen on panostettava aluevaltuustossa.

Tärkeät palvelut ovat lähellä. Kouluterveydenhoito, neuvolat, hyvä oppilashuolto. Pidetään näistä kiinni. Varmistetaan perhekeskustoimintaa jokaisen kunnan alueelle. Lapsia ja nuoria on myös kuultava hyvinvointialueen toiminnassa.

Nuorisotutkimusseuran keräämän aineiston mukaan pitkittynyt korona-aika on lisännyt nuorten kokemaa yksinäisyyttä. Jo ennen koronakriisiä noin joka viides lapsi ja nuori on kärsinyt jonkin asteisista mielenterveysongelmista. On tärkeää, että ongelmiin tartutaan ajoissa ja matalalla kynnyksellä.

Haluan vaikuttaa aluevaltuustossa lasten ja nuorten valoisamman tulevaisuuden puolesta. Lasten ja nuorten hyvinvointi on turvattava koronakriisin jälkihoidossa.

#aluevaalit #länsiuusimaa #johanna385 #vihreät #terveyspalvelut #sosiaalipalvelut #lapset #nuoret