torstaina, helmikuuta 17, 2022

Lautakunta esittää lisäresursseja rakennusvalvonnan lupakäsittelyyn

Pyynnöstäni Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta otti eilisessä kokouksessaan käsittelyyn lisäasiana rakennusvalvonnan lupakäsittelyn tilanteen. Viime päivinä olen saanut useita huolestuneita yhteydenottoja asukkailta. Rakennuslupakäsittely on ruuhkautunut, ja kaupunki tiedotti sivuillaan, ettei toistaiseksi uusia lupahakemuksia oteta käsittelyyn. On kestämätön tilanne, etteivät kuntalaiset saa palvelua. Olen myös huolissani työntekijöiden jaksamisesta. Kuulimme selostuksen asiasta ja pohdimme ratkaisuja. Resurssipula toimialalla on ilmeinen.

Tein lautakunnan keskustelussa esityksen, jonka hyväksyimme yksimielisesti:

”Lautakunta kiinnittää vakavaa huomiota rakennuslupaprosessien ruuhkautumiseen ja työntekijöiden jaksamiseen. Lautakunta pyytää kiirehtimään virkojen täyttölupamenettelyä ja pyytää, että kaupunginhallitus pohtisi lisäresurssien kohdentamista rakennusvalvontaan lupakäsittelyjen suman purkamiseksi. Lautakunta myös suosittelee uusien virkojen perustamista.”

Lautakunta on jo syksyllä esittänyt huolen resurssien riittävyydestä, mutta nyt tilanne on kriittinen. Odotan nopeita ratkaisuja työn helpottamiseksi ja kuntalaisten palvelujen parantamiseksi rakennusvalvonnassa.