tiistaina, syyskuuta 13, 2022

Valtuustossa talouskatsaus

Valtuuston kokouksessa käsiteltiin eilen talouden osavuosikatsaus. Lisäsimme määrärahoja vanhuspalvelujen ja varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuuden ja pysyvyyden turvaamiseen. Nämä ovat tarpeellisia ja inhimillisiä lisäyksiä, vaikka taloustilanne on haastava.

Venäjän hyökkäyssodan jatkuminen Ukrainassa on nostanut energian, raaka-aineiden sekä ruuan hintoja hyvin nopeasti. Olen erittäin huolissani pienituloisten ahdingosta. Meidän tulee auttaa kaikkein vähävaraisimpia selviytymään ankarasta talvesta. Kohonneiden sähkö- ja energialaskujen kanssa tuskailevat kaikki kuntalaiset. Olisi tärkeää, että asukkaat, yritykset ja taloyhtiöt saisivat asiantuntevaa energianeuvontaa entistä helpommin. Esitin valtuuston keskustelussa kaksi ao. toivomuspontta, jotka hyväksyttiin yksimielisesti.

”Valtuusto toivoo, että selvitettäisiin mahdollisuudet lisätä kuntalaisille suunnattavaa energianeuvontaa, koska energian hinta uhkaa nousta rajusti.”

Kun henkilö on saanut päätöksen perustoimeentulotuesta Kelasta, hän voi hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea kunnan sosiaalitoimesta. Koska palvelu siirtyy ensi vuonna hyvinvointialueille, on erityisen tärkeää varmistaa, etteivät kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten palvelut ja turva heikkene. Ehkäisevän toimeentulotuen tarkoitus on voimaannuttaa ihmistä nousemaan pois köyhyydestä. Esitikin hyväksyttäväksi toivomuksen:

”Valtuusto toivoo, että huolehdittaisiin täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen maksatuksen sujuvuudesta aikuissosiaalityön palvelujen siirtyessä kunnilta hyvinvointialueen vastuulle.”

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

12:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home