maanantaina, tammikuuta 16, 2012

Pekka Haavisto presidentiksi


Eilen Pekka Haavisto saapui laajalla kiertueellaan ilahduttamaan meitä Tapiolan yhteisötuvalle. Paikalle oli saapunut noin kolmekymmentä kuulijaa. Kiitos kaikille osallistujille ja Espoon vihreille mukavasta illasta.

Pekka Haavisto vakuutti humaaniudellaan ja tietotaidoillaan sekä ulkopoliittisella asiantuntijuudellaan. Sitä on kertynyt rauhanneuvotteluissa YK:n mandaatilla, ympäristöministerinä ja Afrikan sarven lähettiläänä. Haluan Suomelle presidentin, joka muistaa, että ilmastonmuutos on yksi maailman suurimmista uhista.

Pekka Haavistolla on arvopohja, joka kokoaa suomalaisia. Hän huolehtii syrjäytetyistä ja vähäosaisista, on huolissaan ihmisoikeuksista, mutta katsoo luottavaisena eteenpäin uskoen eurooppalaiseen yhteistyöhön sekä pohjoismaiseen hyvinvointiyhteiskuntaan. Keskustelussa nousi esiin myös näkemyksiä Venäjän tilanteesta, ajatuksia siitä, miten Venäjän demokratia-kehitys tarjoaa Suomellekin mahdollisuuksia. Lisäksi puhuimme terveydenhuoltojärjestelmän eriarvoistumisesta, joka on korjattava, syrjäytyneistä nuorista ja vanhoista, joita emme saa jättää, puhuimme myös ympäristöteknologiasta, vihreästä taloudesta ja yrittäjyydestä, joka vie maatamme eteenpäin.

Keskustelujen jälkeen oli kirjalahjojen aika. Pekka sai Espoon Vihreiltä naisilta Seikkailijan laulukirjan (Mauri Kunnas). Pekan signeeratut ”Anna mun kaikki kestää” –teokset menivät kuin kuumille kiville. Vihreät naiset muistivat myös Maisa Siiralaa teoksella ”Reipasta menoa Maisa”. Tämä oli tunnustus työstä sen hyväksi, että hallitus nimesi joulukuussa Espoon saaristo-osakunnaksi. Se on eduksi upealle Espoon saaristolle. Tommi Forsströmin ottamassa kuvassa Pekan kanssa ovat myös Marja Nuora ja Teresia Volotinen.

3 Comments:

Anonymous ei homoa presidentiksi said...

Niille idiooteille jotka luulevat olevansa parempia ihmisiä 'edistämällä suvaitsevaisuutta' äänestämällä HOMOA ja haukutte niitä, jotka eivät halua HOMOA presidentiksi +äänestätte häntä vain koska hän on homo ettekä hänen muiden ominaisuuksiensa perusteella:

MIETTIKÄÄ miten homo presidenttinä vaikuttaisi suomen maineeseen ulkomailla? On olemassa maita joissa homous on yhä tänä päivänä rikos ja sen harjoittajat tapetaan. MITÄ näissä maissa ajateltaisiin kun SUOMEA EDUSTAVA HOMO-PRESIDENTTI lähtisi ulkomaille kohentamaan ulkomaansuhteita? +onko teistä terve ajatus kahdesta miehestä ottamassa vieraita vastaan 6.12 linnassa? Osa vieraista on esim vanhoja veteraaneja jotka voisivat järkyttyä edellä kuveilemastani tilanteesta. OLISIKO TÄMÄ KUNNIOITTAVAA MAAMME ITSENÄISYYDESTÄ TAISTELLEITA KOHTAAN?

Presidentin tärkein tehtävä on EDUSTAA suomea. MIKSI hänen pitäisi olla HOMO?? Suomi saattaisi valitettavasta olla, mutta muu maailma EI OLE VALMIS SIIHEN. miksi pitäisi yrittää olla aikaansa edellä? homot ovat homoja ei sille mitään voi, mutta EI HEITÄ TÄYDY ÄÄNESTÄÄ PRESIDENTIKSI KUUDEKSI PITKÄKSI VUODEKSI!!

***** pellet suvaitsevaisuus on mennyt liian pitkälle. Eikös se homous vielä 50v sitten ollut sairaus josta valtaosa hoitoon hakeutuneista parantui????

10:20 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kyllä Pekka Haavisto on etevä ja pätevä poliitikko ja ennen kaikkea kunnioitettava ihminen.
On suuri harmi ettet sinä näe ahdasmielisyydeltäsi muuta kuin hänen
sinun vääräksi mieltämäsi seksuaalisen suuntautumisen.
Ajatteleppa nyt ihan oikeasti, kuinka tyhmältä kuulostat.

8:09 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mä oikeastaan äänestään Haavistoa siksi, että mielestäni hän edustaa uutta transmodernia aikaa, jossa vähemmistöjen ja muiden kulttuurien äänillä on sanottavaa ja niitä jopa kuunnellaan. Niinistö on modernin jo menneen ajan ilmiö. Saattaa toki olla, että vielä hänestä tulee presidentti, mutta elämme joka tapauksessa uuden ajan kynnyksellä. Toiset salaavat taipumuksensa. Tämän päivän sana on avoimmuus ja tasa-arvo.

7:53 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home