torstaina, syyskuuta 17, 2020

Valtuustossa lausunto sote-esityksestä

Espoon valtuusto päätti lausunnosta hallituksen sote-esitykseen. Lausuntomme on hyvin kriittinen. Toivon, että esitys korjataan tukemaan kaikkien suomalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Alla puheeni maanantain kokouksessa.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Marinin hallituksen sote-esitys kurittaa Espoota kohtuuttomasti. Taloudelliset menetykset ovat kaupungillemme suuria. Tällaista esitystä ei voi hyväksyä. Meillä on vastuu asukkaitten hyvinvoinnista ja palveluista.

Rahoitusmalli leikkaisi espoolaisten sotepalveluista sekä heikentäisi palveluiden laatua ja hoitoon pääsyä. Se vie Espoolta verotuloja, mutta jättäisi velat. Meille jäisi entistä vähemmän varaa koulutukseen, liikuntaan ja muihin sivistyspalveluihin. Myös sivistyspalvelut turvaavat terveyttä ja hyvinvointia. Niitä ei pidä rapauttaa!

Espoon kaupunki ja muut kasvavat kunnat eivät voi rahoittaa loputtomiin muita Suomen alueita. Marinin hallituksen on esitettävä malli, joka on reilumpi. On huomioitava kehittyvien kaupunkien tarpeet ja hyvinvointi.

Espoolaiset tarvitsevat turvatut ja tasokkaat sotepalvelut. On tärkeää, että koko valtuusto lähettää yhteisen kriittisen viestin valtiolle. Me puolustamme espoolaisten palveluja ja hyvää tulevaisuutta.