keskiviikkona, joulukuuta 29, 2021

Ehdolla aluevaaleissa

Tammikuussa käydään Suomessa ensimmäiset aluevaalit. Olen ehdolla Länsi-Uudellamaalla numerolla 385, koska haluan varmistaa hyvin toimivat sotepalvelut sekä turvallisen arjen meille kaikille.

Olen kokenut päättäjä, diplomi-insinööri, äiti ja erityisopettaja lähellä nuorten ja perheiden arkea. Aluevaltuustossa tarvitaan yhteistyötä, neuvottelutaitoa ja laaja-alaista näkemystä. On yhdessä luotava uusi järjestelmä, joka on taloudellisesti kestävä ja joka kohtelee oikeudenmukaisesti koko Länsi-Uudenmaan asukkaita.

Soteuudistuksessa on tärkeää lisätä palvelujen monipuolisuutta. Lasten ja nuorten palvelut, mielenterveyspalvelut sekä vammaisten ja vanhusten palvelut on saatava paremmiksi. ICT-järjestelmien tulee olla tehokkaat ja tietoturvalliset. Myös pelastustoimen uudistuksessa on huolehdittava arjen turvallisuudesta.

Olen aktiivinen ja osaava poliitikko, jolla on pitkä kokemus eduskunnasta ja valtuustotyöstä. Toimin kansanedustajana vuosina 2007-2019. Olen eduskuntavuosinani perehtynyt sotepolitiikkaan mm. valtionvarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston jäsenenä sekä eduskunnan vammaisasiain yhteistyöryhmän puheenjohtajana. Tällä hetkellä olen Espoon kaupunginvaltuutettu sekä ympäristö- ja rakennuslautakunnan puheenjohtaja.

Korona on jättänyt jälkeensä korjattavaa hyvinvointivelkaa. Varsinkin lapset ja nuoret kokevat epävarmuutta tulevasta. On oltava matala kynnys mielenterveyspalveluihin. Vanhusten hoiva on aliresursoitua ja kotihoitoon tarvitaan lisää palveluja. Kun vanhus ei enää pärjää kotonaan, hänelle on taattava paikka kodinomaisessa palvelukodissa. Terveyskeskus on lähipalvelu, johon pitää päästä sujuvasti.

#aluevaalit #länsiuusimaa #vihreät