sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Blogataan taas

Bloggaaminen jatkuu jälleen, pitkähköksi venyneen tauon jälkeen. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan ; )

Eilinen alkoi linnunlaululla, Tringa oli kutsunut Espoon päättäjät seuraamaan ”tornien taisto” leikkimielistä kisaa. Harvinaisista linnuista sain nähdä liejukanan, harmaasorsan ja mustakurkku-uikun. Lisäksi näin nokikanan, kyhmyjoutsenen ja monen muun alueella pesivän linnun. Valtava naurulokkiyhdyskunta piti konserttiaan. Naurulokkiyhdyskunta on tärkeä, sillä se varjelee myös harvinaisempia lintuja pedoilta.

Vierailuni taustalla on Tringan huoli Suomenojan alueen kehityksestä ja kaavoituksesta. Kansainvälisesti merkittävä, rikas ja ainutlaatuinen lintualue on säilytettävä. Lintuallas on kyllä suojeltu, mutta sen reunoille on saatava suojaava vihervyöhyke, mikä vaatii muutoksen nähtävillä olleeseen yleiskaavaan.

Viime viikot ovat olleet mukavaa pyöritystä, kun olen asettunut taloksi Arkadianmäelle. On ollut paljon koulutusta uusille edustajille. Vihreässä eduskuntaryhmässä on hyvä meininki, mielettömän paljon osaamista, kokemusta, tietoa ja taitoa. Olen iloinen, että vihreät ovat mukana hallituksessa. Olemme saaneet vaikuttaa hallitusohjelman syntyyn ja sisältöön, jossa vihreä kädenjälki näkyy vahvasti.

Viime torstain täysistunnossa jaettiin lopulliset valiokuntapaikat. Itse olen maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varajäsen. Näiden kautta voi vaikuttaa eläinten ja metsien suojeluun, Itämeren ravinnekuormaan, edistää bioenergiaa, vaikuttaa työllisyyteen, edistää reilun ja tasa-arvoisen työelämän kehitystä, vähentää perusteettomien pätkätöiden teettämistä. Maa- ja metsätalousvaliokunnan käsittelyssä on paljon EU-asioita ja lisäksi kaikki elintarvikkeisiin ja eläimiin liittyvät kysymykset. Lisäksi on tärkeää, että Suomessa tuotetaan jatkossakin puhdasta lähiruokaa.

Muita itselleni tärkeitä asioita ovat lasten, nuorten ja opiskelijoiden hyvinvointi, koulutus sekä syrjäytymisen vähentäminen ja huono-osaisten aseman parantaminen. Näihin kysymyksiin voin paneutua istuntosalityöskentelyn kautta sekä vihreän ryhmän hallitustyöskentelyssä.