keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

Viime viikon kampanjahumua ja kokouksia


Viime viikolla vihreiden kampanja sai vauhtia. Kampanjan avaus alkoi keskiviikkona lasipalatsin edestä. Vihreä hahmo, Voitto liehutteli taustalla käsiään ja toi iloista tunnelmaa. Olin mukana jakamassa vihertestin mainoksia. Jokainen voi löytää itsestään pienen vihreän : ) Viestimme eduskuntavaaleissa on: Jottei totuus unohtuisi. Se tarkoittaa sitä, ettei nykymeno voi jatkua, ilmastomuutoksen torjumiseksi on jo toimittava. Pelkkä puhe (muiden puolueiden viherkuorrutus) ei riitä. Toinen tärkeä teemamme on epätasaisesti jakautunut hyvinvointi. Vaikka talous on kasvanut, yhä useampi lapsi elää köyhyysrajan alapuolella.

Viime viikolla oli myös valtuuston kokous, jossa päätettiin ammattikorkeakoulujen EVTEK-Stadia yhdistymisestä. Yhdistymisestä hyötyvät koko metropolialueen opiskelijat, koska valinnanvapaus lisääntyy. Uudessa koulussa on mahdollisuus poikkitieteellisiin opintoihin. Valtuusto painotti opiskelijoiden ja työntekijöiden huomioimista, sillä hallitukseen toivottiin opiskelijajäsenelle läsnäolo-oikeus ja työntekijöiden asema turvattiin. Kaikki siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuteen kouluun ja henkilöstösuunnitelma toteutetaan yhdessä työntekijöiden kanssa.

Torstaina olin Otaniemen TEK tutkijoiden hallituksen kokouksessa, jossa käsiteltiin mm. pätkätyöongelmaa ja työhyvinvointia. Nuo kaksi teemaa kuuluvat tämän vuoden toimintasuunnitelmaamme. Tutkijoiden työssä ei ole tarpeeksi jatkuvuutta, sillä työsuhde pilkkoutuu monesti useaan kovin lyhyeen pätkään.

Lauantaina jalkauduimme Tapiolaan jakamaan esitteitä ja ilmapalloja. Iloiset ohikulkijat toivottivat menestystä vihreille : )