perjantaina, huhtikuuta 08, 2011

www 20 v

Vain 20 vuotta sitten, maaliskuussa 1991, avattiin maailman ensimmäinen www-palvelu, CERNin puhelinluettelo. Tutkijat pääsivät omilta työasemiltaan web-teknologian avulla käsiksi CERNin keskustietokoneella sijainneeseen tietokantaan. Kukapa olisi silloin aavistanut, miten mullistavasta teknologiasta oli kysymys. Tänään yli kaksi miljardia ihmistä käyttää World Wide Webiä. Ja tietysti on syytä mainita vielä innovaation isä, Tim Berners-Lee. :)

On kuljettu pitkälle niistä päivistä, kun onnistuin pikkutaaperona sotkemaan jonkun tietokoneohjelman. Isän työpaikalla oli erivärisiä reikäisiä pahvilappuja, joita innoissani keräsin. Samalla sotkin ohjelman järjestyksen ja pahoittelen tätä vielä näin vuosien jälkeen. Jokainen tietää, miltä tuntuu, kun tiedosto (josta ei sattumoisin ole varmuuskopiota) häviää.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Kiitos tärkeän aiheen nostamisesta esiin. Tarkennuksena tekstiin, että Cleen Oy ei kuulu Tekesille, vaan on yritys, jossa on osakkeenomistajina suomalaisia energia- ja ympäristöalan yrityksiä ja tutkimuslaitoksia (lista omistajista löytyy Cleenin nettisivuilta). Cleen Oy, kuten muutkin strategisen huippuosaamisen keskittymät, voivat hakea Tekesiltä osarahoitusta haastaville tutkimusohjelmilleen (kuten Älykkäät sähköverkot), mutta vähintään puolet näiden ohjelmienkin rahoituksesta tulee osallistuvilta yrityksiltä.

9:10 ip.  
Blogger Johanna Karimäki said...

Kiitos kommentista energiablogiini ja Cleen Oy:n selventämisestä. Hieno konsepti!

2:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home