maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Tuutin täydeltä sähköä

Ei päivääkään ilman sähköisiä uutisia. Koko viime viikko oli sähköisesti esillä -kansa on suuttunut Fortumille hinnankorotuksista. Siksi tänään pidetään valtuuston keskustelu- ja informaatiotilaisuus, aiheena Fortumin ilmoittama sähkön hinnan korotus. Kuitenkin Kaupunginjohtaja Kokkosen varamies Louko jo kertoi Hesarissa: ”Kaupunki ei voi tehdä asialle tietenkään mitään”. Ei tietenkään voi, Fortum tekee itse omat liiketoimintaansa liittyvät päätökset.

On puhuttu sähköyhtiön kilpailuttamisesta. Sähkön voi toki kilpailuttaa, mutta ei jakeluverkkoa. Jakeluverkko on Fortumin monopoli melko laajalla alueella monessa paikassa Suomea. Kilpailuttamalla voi kuitenkin etsiä halvinta ekosähköä, esimerkiksi tuulivoimalla tuotettua sähköä.

Mielestäni Espoon olisi pitänyt säilyttää kolmannes sähköyhtiöstä. Olin sitä mieltä päätöskokouksessa ja olen samaa mieltä edelleen. Fortum on jo kohottanut kaukolämmön hintoja, toivottavasti kaukolämmön hinnat pysyvät vastedes kurissa. Kaukolämpölaitteistoon investointi ei ole mikään pikku juttu omakotiasukkaille. Kaukolämpöä kannattaa silti suosia, koska sitä syntyy muutenkin prosessien sivutuotteena. Jos kaukolämpöasiakkaita ei olisi, kaukolämpö menisi harakoille.

2 Comments:

Blogger Jami said...

Äänestäjällä ei ole todellisuudessa minkäänlaisia valinnan vaihtoehtoja eduskuntavaaleissa. Todistan sen:

MAINITKAAPA PUOLUE JOKA EI HALUA MENNÄ RKP:N KANSSA SAMAAN HALLITUKSEEN!

Kaikki haluavat rkp:n kanssa samaan hallitukseen poikkeuksetta vuosikymmenestä toiseen! Ei vähiten Kokoomus ja Vasemmistoliitto, jotka ovat muka "oppositiopuolueita". Heheh. Ei ihme, että äänestysaktiivisuus laskee koko ajan. Eihän äänestäjällä ole mitään todellista vaihtoehtoa. Äänestää joko 1. rkp:tä tai 2. puolueita, jotka menevät rkp:n hallituskumppaneiksi. Siis 2 vaihtoehtoa, jotka eivät ole oikeesti vaihtoehtoja.

6:50 ip.  
Blogger Johanna Karimäki said...

Hei Jami

Olet tehnyt varteenotettavan havainnon, RKP on lähes aina tilkepuolueena hallituksessa. Ainakin nyt heillä on väärä salkku, sillä Jan-Erik Enestamin ympäristöpolitiikka on ollut ponnetonta ja kunnianhimotonta. Itse näkisin seuraavassa hallituksessa paljon mieluummin vihreät kuin RKP:n. Ehkä yksi syy suosia RKP:tä hallituskumppanina, on saada mukaan kielivähemmistön näkemys, ja ehkä RKP koetaan jotenkin myös harmittomaksi.

Poliittisesta kentästä on nykyään vaikea saada otetta ja löytää näkemyseroja. Eroja toki on, varsinkin toiminnan tasolla. Silti kaikki tarjoavat lähes samoja teemoja. Juuri vaalien alla muut puolueet alkavat kummasti vihertää. Mielestäni teot ratkaisevat enemmän kuin viherpesu. Nyt RKP lähtee vaaleihin ”suomalaisena puolueena”. Vaaleista onkin tulossa naamiaiset! Mielestäni Vihreät – De gröna, on varteenotettava vaihtoehto myös kielivähemmistöille.

1:26 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home