maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Espoon Vihreiden syyskokous

Viikonloppuna oli perinteinen Espoon Vihreiden syyskokousviikonloppu Nuuksion ulkoilumajalla. Viikonlopun kuluessa pohdimme yhdessä, millä eväin lähdemme kohti eduskuntavaaleja sekä saunottiin, syötiin hyvin ja pelattiin kuntaliiton pelejä.

Kokouksessa käytiin poliittista keskustelua, käsiteltiin tulevan vuoden toimintasuunnitelmaa ja talousarviota sekä valittiin uusi hallitus. Poliittinen keskustelu käsitteli nyt puoliväliin kulunutta kunnallisvaalikautta, joka on ollut varsin värikäs ja historiallinen monessa suhteessa. Pääkaupunkiseutuyhteistyötä on tiivistetty ja metropäätös tehty, yleiskaavan toivotaan ehtivän valtuuston päätettäväksi vielä tämän kauden aikana. Yleiskaava selkeyttäisi ja nopeuttaisi kaavoitusta ja yhteiset viheralueet olisivat turvassa.

Vihreät kiitokset menevät tänä vuonna Therese ja Frank Södermanille, jotka ovat kunnostaneet Perkkaan vanhoja huviloita. Kiitoksissa mainitaan myös Perkkaa-Vermo ry, joka taisteli sinnikkäästi huviloiden säilyttämisen puolesta.

Aamukävelyllä tutkailimme Nuuksiontietä, joka on todellakin melko kapea. Asukkaat ovat ilmaisseet huolenaiheensa Nuuksiontiellä lisääntyvästä liikenteestä, kun uusi luontokeskus tulee. Mielestäni Nuuksiontien varteen on toteutettava kevyenliikenteen väylä, jotta liikkuminen jalan tai pyörällä olisi turvallista.

Kokouksia riittää, jos harrastaa yhteisten asioiden hoitoa. Silti tällainen kokousviikonloppu, jossa on mukana myös yhdessäoloa ihan hauskan pidon vuoksi antaa kummasti uutta virtaa : )