maanantaina, maaliskuuta 23, 2020

Voimia korona-arkeen

Tänään jokaisella arjen valinnalla on merkitystä henkeen ja terveyteen. Tehokkain keino ehkäistä koronavirusta on pysyä kotona. Monet ovat pakotettuja siihen ikänsä tai muun terveysriskin puolesta. Uusi outo arki tuo perheille haasteita, kun lapsia opetetaan etätöiden ohessa. Yhdessä vietetty aika tuo paljon hyvääkin. Voimme pysähtyä hetkeen. Ystävät ovat puhelinsoiton päässä. Tiedämme, miksi tämä on tärkeää ja näin toimitaan. Suojelemalla itsemme tartunnalta suojelemme myös rakkaamme ja lähimmäiset. Olemme kaikki samassa veneessä ja vene on vietävä turvallisesti rantaan.

Laitamme ihmiskontaktit minimiin, Suomen rajat on suljetut. Yhteiskunta pyörii minimissä. Mutta se pyörii kuitenkin. Kiitos kaikkien niiden, jotka työllään pitävät sitä pystyssä. Ruoka, siisteys, turvallisuus, hoito ja hoiva, näiden tarve korostuu poikkeusoloissa. Suomen toiseksi suurimman kaupungin, Espoon, on tehtävä päätöksiä, jotka auttavat torjumaan virusta tehokkaasti. Valtuusto päättää pikaisesti sähköisten etäkokousten käyttöönotosta. Ne asiat, jotka voivat odottaa, jäävät pöydälle.

Toivon hartaasti, että Suomi selviää taudista niin hyvin kuin mahdollista, että jokainen hoidon tarpeessa oleva saa avun. Voimia Sinulle ja läheisillesi!