perjantaina, helmikuuta 02, 2007

Ympäristö vai yleispuolue?

Olen saanut viestiä, että vihreiden pitäisi keskittyä enemmän ympäristöasioihin. Vihreät ovat ympäristöpuolue. Ympäristö on osa kaikkea, nivoutuu kaikkeen muuhun. Myös ihmiset ovat osa ympäristöä ja heistä on huolehdittava, heikoimmista on huolehdittava.

Suomen pelasti lamasta Jorma Ollila ja Nokia. Nyt Ollilan uusi missio on pelastaa maailma. Pakko se on uskoa. Vaikka teksti oli kuin Satu Hassin, kuvassa oli Jorma Ollila. Ollilan Hesarissa 28.1 esittämät ajatukset ovat vihreää politiikkaa aidoimmillaan: tärkeintä on säästää energiaa sekä panostaa uusiutuvaan energiaan ja tuulivoimaan. Lisäydinvoimaa Ollila kuvaa osuvasti energiajuoppohulluudeksi, josta on päästävä. Ei voi samaan aikaan säästää ja vähentää kulutusta, jos halutaan roppakaupalla lisää halpaa energiaa.

Odotan jännityksellä tänään julkaistavaa ilmastopaneelin (IPCC) raporttia.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Ensimmäisen kappaleen pohdintasi on juuri sitä retorista pelehtimistä, josta vihreät ovat aiheellisesti saaneet kritiikkiä.

Samalla logiikalla myös ydinvoimala ja uraanikaivos ovat osa ympäristöä ja niiden taloudellisesta hyvinvoinnista ja kilpailukyvystä on pidettävä huolta.

Ympäristöpuolue ottaa kyllä kantaa kaikkiin asioihin, mutta sillä on aina ympäristönäkökulma prioriteettilistan ykkösenä.

Otetaan esimerkki:

Ympäristöpuolue pyrkii rajoittamaan ihmisen vaikutusta mm. ilmakehään. Silloin on järkevää pyrkiä laskemaan yksilön kulutusta ja kuluttavien yksilöiden määrää, siis syntyvyyttä.

Yleispuolue, tai populistinen puolue, pyrkii takaamaan talouskasvun, kulutuksen kasvun ja jatkuvasti kasvavan väestön. Nämä tavoitteet ovat sovittamattomassa ristiriidassa ympäristöpuolueen tavoitteiden kanssa.

Eikö sinusta vihreiden pitäisi kääntää kurssi takaisin ympäristöpuolueen suuntaan?

10:41 ap.  
Blogger Johanna Karimäki said...

Kyllä vihreät on kaikkein eniten ympäristöpuolue. Muiden puolueiden viherkuorrutus on kupla, joka puhkeaa vaalien jälkeen.

Pekka, olen kanssasi samaa mieltä siitä, että ympäristökysymysten esillä pitäminen on todella olennaista.

Itse olen toiminut ympäristön eteen valtuustossa. Nyt muut puhuvat, mutta me vihreät vaadimme tekoja.

10:59 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Sorry vaan, mutta minusta tämä oli koominen.

"Nyt muut puhuvat, mutta me vihreät vaadimme tekoja."

Mitä tekojen vaatiminen on muuta kuin puhetta?

10:34 ip.  
Blogger Johanna Karimäki said...

Tekojen vaatiminen on sitä, että tekee aloitteen asian puolesta ja ajaa asiaa. Vihreät kansanedustajamme ovat tehneet parhaansa oppositiossa. Hallituksessa saisimme aikaan enemmän, paljon enemmän.

7:43 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home