perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

2 viikkoa, 2 päivää

Enää 2 viikkoa ja 2 päivää vaaleihin. Yllättävän paljon on kulunut aikaa tietokoneella vaalikoneita ja -kyselyjä täyttäessä. Meidän perheessä koneelle saa jonottaa, lapsillakin on omat tärkeät tekemisensä tietokoneen ääressä. Yksi kasvattaa virtuaalitomaatin tainta internetissä. Ja kyllä se tomaatti vaatiikin jatkuvaa huolenpitoa ; )

Maanantaina käytiin valtuuston kokouksessa keskustelua mm. viime vuoden seurantaraportista ja joukkoliikenteestä. Demarien aloitteessa esitettiin joukkoliikenteen lippujen hinnan jäädyttämistä. Hyvin tärkeä aloite, vaikka vihreiden mielestä lipun hintoja pitää alentaa eikä vain jäädyttää. Aloite oli jätetty lokakuussa ja marraskuussa oli YTV:n seutukokous, jossa vihreä edustajamme Sirpa Hertell teki samansisältöisen esityksen. Tuolloin ei tullut tukea demareilta äänestyksessä. Kyseessä oli kokous, jossa asiasta olisi todella voinut päättää. Espoon valtuustohan ei yksin voi päättää lippujen hinnasta, joten valtuustoaloite ei johtanut toimenpiteisiin. Erittäin tärkeää keskustelua siitä toki syntyi. Toivottavasti demarit ovat jatkossa sen asian takana, mistä tekevät aloitteita.

Keskiviikkona oli minun, Mikael Fogelholmin ja Oras Tynkkysen yhteinen tilaisuus: Ilmastonmuutokselle jarrut –mitä voimme tehdä? Itse kukin saimme tietoa toinen toistemme esityksistä sekä yleisön hyvistä kommenteista. Oras piti yleisluontoisen esityksen, hän on vihreiden ilmastoguru ja Mikael puhui hyötyliikunnasta ja autoilun vähentämisestä. Itse keskityin uusiutuvaan energiaan, bioenergian ja biopolttoaineisiin.

Itämeren tilanne on ollut tämän viikon uutislähetysten teema. Hyvä, että tärkeää asiaa pidetään esillä. Itämeri on hyvin herkkä ja haavoittuvainen, esimerkiksi öljyonnettomuus olisi katastrofi. Toivotan kaikki tervetulleiksi Tapiolan vihreiden järjestämään vaalipaneeliin: Leväpuuroa öljysilmällä – Onko Itämerellä toivoa? Toivoa on aina, mutta poliittiset päätökset vaikuttavat asiaan. Tule kuuntelemaan, mitä eri puolueiden ehdokkaat esittävät. Paneeli pidetään Tapiolan koululla ma 5.3 (Opintie 1) klo. 18-20 (kahvitarjoilu 17.30-) ja siellä keskustelevat Jyrki Kasvi (vihr.), Hanna-Leena Hemming (kok), Claes Andersson (vas), Susanna Rahkonen (sdp) ja Seppo Särkiniemi (kesk). Itse olen tilaisuuden puheenjohtajana. Tulehan sinäkin = )