lauantaina, helmikuuta 12, 2011

Suomalaisille IT-ammattilaisille

Eiliset uutiset Nokian ja Microsoftin kumppanuudesta toivat usvaisen tulevaisuuden. Parhaimmassa tapauksessa tulee uusi nousu ja suomalaisten insinöörien tuotekehityspanos säilyy mittavana. Mutta koska emme tiedä, elämme epätietoisuuden aikoja. Valtiovallan on pystyttävä nopeisiin ratkaisuihin suomalaisen insinöörityön tukemiseksi, sillä se on yksi hyvinvointimme peruspilareista.

Kuinka käy Nokian ja sen alihankkijoiden työpaikkojen? Toivottavasti saamme nopeasti tietää. Uskon suomalaisten osaamiseen, olemme ennenkin nousseet tuhkasta kuin Feniks-lintu. Olemme ketteriä, taitavia ja meillä on intoa kehittää uutta. Älysovelluksia, paikkatietosovelluksia, tekniikkaa tarvitaan maailmalla yhä enemmän. Voimia kaikille niille, jotka epätietoisina odottavat varmistusta työpaikkojensa jatkosta.

2 Comments:

Anonymous Marko Kivelä said...

"Valtiovallan on pystyttävä nopeisiin ratkaisuihin suomalaisen insinöörityön tukemiseksi"

Minkälaisista ratkaisuista puhut? Lisää yritystukea Nokialle?

Erilaiset yritystuet näyttävät tehoavan varsin vaatimattomasti yritysten sitouttamisessa Suomeen. Mutta mikä lienee vaihtoehto?

9:36 ap.  
Blogger Johanna Karimäki said...

Ei tietenkään yritystukea Nokialle vaan ratkaisuja mahdollisesti irtisanottavien työllistämisen tueksi, esim. enemmän starttirahaa uuteen teknologiayrittäjyyteen, satsausta korkeasti koulutettujen oppisopimustyyppiseen "Protomo" -koulutukseen. Tässä siis pari esimerkkiä, keinot etsitään sitten, kun tiedetään, missä tilanteessa ollaan.

3:27 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home