lauantaina, marraskuuta 29, 2014

Tasa-arvoinen avioliitto tulee

Eduskunta äänesti perjantaina äänin 105-92 kansalaisaloitteen eli tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Kaikki vihreät kannattivat aloitetta.

Tasa-arvoinen avioliitto asettaa kaikki avioparit oikeudellisesti samalle viivalle kaikissa tilanteissa. Tarve erotella ihmisiä rekisteröityihin puolisoihin ja aviopareihin poistuu, mikä tarkoittaa byrokratian vähenemistä ja sitä, että kunkin parin oikeudellinen asema Suomessa on selkeästi ja yhdenmukaisesti määritelty eikä yhteistä sukunimeä tarvitse anoa maistraatista.

Tasa-arvoinen avioliitto on jo voimassa kaikissa muissa Pohjoismaissa. Nyt se tulee meilläkin todelliseksi. Tasa-arvoinen avioliitto ei ole keneltäkään pois vaan meille kaikille lisää. On tärkeää, että maailma, jossa lapsemme kasvavat, on reilu kaikille eikä syrji ketään.

Kansalaisaloitteen eteen on iso joukko ihmisiä tehnyt hurjasti työtä. Kiitän Tahdon 2013 kampanjaa ja sen aktiiveja. Kansalaisaloite osoitti eilen toimivuutensa. Tuija Braxia kiitän siitä, että hän oikeusministerinä toi Suomeen kansalaisaloitteen.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hyvä Johanna,

Kaikilla on oikeus Rakastaa, on aina ollut ja tulee olemaan. Sukupuolineutraali avioliittolaki loukkaa lapsen oikeutta isään ja äitiin, joten se ei voi olla tasa-arvoinen.

Ole hyvä ja katso tämä video kokonaan alusta loppuun, miten Massachuttettsissa kävi sukupuolineutraalin avioliittolain jälkeen, jossa normaaleja perhearvoja arvostavia ja uskovia kohdellaan kuin kakkosluokan kansalaisia!!

https://www.youtube.com/watch?v=bSXFb6ULsCg

Kun olet tämän videon katsonut, niin oletko vielä rehellisesti sukupuolineutraalin avioliittolain kannalla?

7:41 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home