torstaina, heinäkuuta 09, 2009

Itämeren kaasuputki ja Bermudan kolmio

Nord stream -kaasuputki tarkoittaa merenpohjan mylläystä 1 200 kilometrin matkalla, jolloin sedimenttiin varastoituneet ravinteet ja ympäristömyrkyt lähtevät liikkeelle. Putki on mitä suurimmassa määrin ympäristökysymys, mutta on se muutakin.

Legendaarisessa Bermudan kolmiossa laivoja on hävinnyt tietymättömiin. Yksi hypoteesi on, että alueella on voimakkaita maanalaisia kaasupurkauksia ja koska kaasun noste ei kanna laivaa, se uppoaa purkauksen päälle osuessaan. On olemassa pieni riski, että Itämeren rikkoutunut putki upottaisi laivan. Vaikka riski on pieni, koska vuodon olisi oltava massiivinen, on se silti tiedostettava.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Teet vakavaa haittaa, asemastasi johtuen, yhteiselle ympäristöllemme kirjoittamalla tämän kaltaisia kannanottoja. Voiko kansamme edustajaksi valitulla henkilöllä todella olla noin vähäinen harkintakyky? Vai onko se itse asiassa tarkoituksesikin, että todellisten ympäristöuhkiin, ja Venäjän vaikutusvallan kasvuun kohdistuva tärkeä huoli peittyy Bermudan kolmiollesi naureskelun alle?

8:34 ip.  
Blogger Johanna Karimäki said...

On aiheellista kysyä, mitä Suomi hyötyisi hankkeesta? Vaakalaudalla on Itämeren herkkä ympäristö. Se on isoin kysymys ja siksi Suomen hallitus onkin painottanut putkiasian olevan ympäristökysymys. Mutta kaasuputki on myös strateginen kohde, ja siksi Viro, Ruotsi ja Puola näkevät asiassa myös turvallisuushaasteita. Miksei ole edes tutkittu vaihtoehtoa, jossa putki menee maata myöten? Jos Itämeren etu sitä vaatii, Suomen on voitava kieltäytyä hankkeesta.

9:51 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Huolesi on todellakin aiheellinen, moneltakin kannalta.
Maamme johdon putkeen liittyvien turvallisuuskysymysten vähätteleminen sekä Venäjän painostuksen luonteinen päätöksemme kiirehtiminen saa useimman mielessä hälytyskellot soimaan.
Pyrkiikö Venäjä sitomaan meidät edelleen liekaansa ja estämään Natoon liittymisen sitä kautta?

1:42 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home